WELKOM

 

 Je partner heeft de diagose ADHD:

Over het algemeen krijgt je partner wel hulp op psychologisch, mentaal, sociaal en emotioneel gebied maar voor jou als partner is er een groot gat. ADHD heeft ook op jou als partner een groot effect. Het kan een behoorlijk effect hebben op je relatie, je seksleven, je eigenwaarde, je zelfvertrouwen en je zelfbeeld.
Je voelt je emotioneel niet gezien; je wordt letterlijk soms niet gehoord; de zoveelste woedeuitbarsting die uit het niets lijkt op te ploppen; jij wordt als schuldige gezien van een conflict; jij doet het niet goed; je bent soms vaker de ouder dan de partner; hij/zij is alles kwijt en het is jouw schuld; je partner heeft grootse plannen, begint eraan en maakt het niet af (als ie al begint).....

Je partner heeft ADHD en dit is geen excuus....je partner is en blijft verantwoordelijk voor zijn gedrag, gevoelens en gedachten. En jij bent geen hulpverlener en het is o zo verleidelijk om in die rol te stappen. 

Jouw partner kampt vaak met gevoelens van falen, laag zelfbeeld, weinig zelfvertrouwen en probeert wanhopig orde in de chaos in zijn hoofd te krijgen.

Als ervaringsdeskundige weet ik hoe het leven kan zijn als je partner is gediagnosticeerd met ADHD. Je houdt zielsveel van elkaar en tegelijkertijd zijn er uitdagingen die in de relatie naar voren komen.

Hoe belangrijk is het dat beide partners hierover praten en inzicht en handvatten krijgen om de uitdagingen aan te gaan.


Relatietherapie:

Als relatietherapeut kan ik jullie daarbij helpen om inzicht te krijgen in ADHD en handvatten geven om de relatie weer op de rails te krijgen waarin beide partners zich gehoord, gezien en erkend voelen.


Individueel:

Mocht je partner hier (nog) niet aan toe zijn, dan kan ik jou als partner ook individuele coaching aanbieden om te leren omgaan met de uidagingen die deze relatie met zich meebrengt.